Du säger vad du tycker

Asså så länge jag kan minnas har folk sagt till mig att "du säger alltid vad du tycker"... ibland som en positiv sak (typ komplimang..?) Och ibland låter det mindre bra. Jag har aldrig fattat vad dom menar. Vadå säger vad jag tycker? Om vad? Asså ibland är de klart att man vräker ur sig något dum kommentar (oftast inte till personen dock) men det är ju inte som att jag säger till nån bara: "oj, vad ful tröja du har idag!". 

Jag vet att jag ofta hade åsikter i skolan typ o sa ifrån när jag inte höll med om något. Men det är en sån självklar grej för mig att alla borde göra? "Jaha då kommer ni ha 4 prov på samma dag!" "Ehh nej du, nu får ni tänka om!". Typ så. Men annars då? Vad menar ni? Jag vill verkligen veta vad personer menar när dom säger så! 

Konstigt. 

1 Emma Cecilia:

skriven

Jag tror jag förstår, kanske för att jag ibland är raka motsatsen - men att ha det med dig som en självklarhet tycker jag är guld värt. Det kanske inte uppskattas av alla, men å andra sidan är det dem som säger vad de tycker som någonstans kan påverka vad som händer. Vi som i stället är tysta och tänker att det inte spelar någon roll vad vi tycker, det är vi som går back i långa loppet. :) Säg vad du tycker, och ha en bra dag!

Svar: Jaa, det är nog en del av den jag är så det går nog inte ändra på... Jag tror också att i långa loppet är det nog en fördel att ha den egenskapen. Jag hoppas det iallafall! Och självklart spelar det roll vad ni tycker! Jag tycker det är fel att bara för att visa säger vad dom tycker så får dom oftast deras vilja igenom för att dom som är tysta inte säger vad dom känner. Alla borde få ha lika mycket talan!
SabahOsman

2 Anna:

skriven

Jag tror också det kan handla om att alla faktiskt inte vågar säga det de tycker. Att en person som du i detta fallet, är just en person som kan säga vad du tycker utan att värdera det till något "konstigt". Förstår du hur jag resonerar? :) Jag själv har alltid haft mycket svårt för att våga ta plats och våga säga ifrån eller rent av mina egna åsikter, hellre tyst vilket egentligen inte är bra alls. :P

Kram!

Svar: Jag tror jag förstår hur du menar :). Jag ser det ju inte som att jag säger vad jag tycker, men jag vet heller inte vad jag ser det som. Bara typ att jag är delaktig i att uttrycka mina känslor och tankar lixom. Och som sagt, ibland är det en bra egenskap och ibland inte, precis att inte säga vad man tycker kan både bra o mindre bra i olika situationer. Alla är väl olika som människor lixom.
SabahOsman

Kommentera här: