One last time

 
God förmiddag! Förra helgen hade jag massor med energi som behövde komma ut och det märktes genom all matlagning och bak som äntligen blev av. När jag ser något eller hör något som jag får för mig att jag måste testa, jaa då är det det ända jag tänker på fram tills att jag faktiskt gör det. Jag googlar bilder och tittar i flera timmar för inspiration, jag tittar på youtube-klipp för att lära mig hur man gör och jag tänker ut i mitt huvud hur jag vill att det ska bli. Ibland är det inte så bra eftersom man ofta får väldigt höga förväntingar och krav på sig själv. Men.. när jag väl lyckas skapa det som jag under en period tänkt att jag ska lyckas skapa så är det en oslagbar känsla! 
 
Som förra söndagens middag hade jag tänkt att jag skulle göra ett bra tag. Och i mitt huvud ville jag ha rårörda lingon men säsongen är slut och det blev vanligt lingonsylt istället. Sånt kan kännas som en stor besvikelse för mig, som att jag misslyckats med min tanke (men jag håller på att jobba bort dom tankarna och intala mig själv att ingen faktiskt bryr sig eller märker något). När ska man bli nöjd egentligen? 
 
Nu tänkte jag faktiskt skriva recept! Det va inte igår... 
 
Köttbullar
400g köttfärs 
1 ägg 
salt&peppar
2 msk ströbröd 
4 msk mjölk 
 
Sås
50 gram smör
5 dl grädde
Soya 
salt & peppar
1 tärning köttbuljong
2 msk mjöl 
 
1. Blanda allt väl i en skål. 
2. Rulla ihop köttbullarna, lägg på ett fat och ställ in i kylen i ca 30 min. 
3. Stek på medel värme och rör runt på dom hela tiden så dom faktiskt blir runda och inte trekantiga.. 
(om du vill göra i sås fortsätt med nedan steg) 
4. När köttbullarna är steka runt om så ta ur dom ur stekpannan och lägg på en tallrik. 
5. Lägg ca 50 gram smör i stekpannan och låt det smälta helt. Vispa i grädden och de övriga ingredienserna. 
Smaka hela tiden av såsen så du tycker det är bra med smak. 
6. Blanda mjölet med ca 1,5 dl vatten. Vispa ner blandingen lite i taget i såsen tills du får en önskad konsistens. 
7. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt det koka på medel värme under omröring till köttbullarna är genomsteka. 
 
Pressgurka
1 gurka 
3 krm salt 
2 msk ättika
1 dl vatten
2 msk socker
½ krm vitpeppar
2 msk hackad persilja 
 
1. Skiva gurkan med en osthyvel. Lägg mellan två tallrikar i ca 30 min så att vattnet pressas ur. 
2. Blanda lagen. 
3. Lägg gurkan i en burk, häll över lagen och låt stå minst 1 timma innan servering. 
 
Trevlig söndag och smaklig måltid! 
 

Kommentera här: