Hat

Usch, jaa jag vet inte hur man börjar ett sånt här inlägg. Men man kan lixom inte undvika det som är på allas läppar. Nämligen flyktingkrisen... Det ända jag känner just nu är hat. Då menar jag alltså hat mot hela "situationen". Jag hatar att det här händer. Jag hatar vad "situationen" gör mot människor och med människor. Jag hatar att media ska ta en "situation" som redan är fucked up och göra det ännu värre. Jag känner att jag inte vill bilda en åsikt om det här för jag litar tyvärr inte på något som jag läser, oavsett källa. Media förvrider min uppfatting vilket är skitjobbigt. Det finns för och nackdelar med allt. Det finns konsekvenser för alla handlingar. Det finns goda och onda människor. Men för lilla mig så känns det hela alldeles för stort för att ens greppa. (Jag skriver "situationen" för jag har absolut ingen aning om vad man ska kalla det som händer?) 
 
Om en grupp på 50 personer som flytt hit från Syrien väljer att begå ett brott här i Sverige, betyder det att det hade varit bättre att offra alla tusentals familjer som kommit hit till säkerheten för att undvika den här gruppen av onda människor?
 
Det finns så sjukt många sätt att tänka på. Vilket är rätt då?
Människor som klagar på hur det här sköts av regeringen... Har ni en bättre lösning? Vet ni något bättre sätt att hantera det här på? (För allas skull, inte bara de som bor i Sverige, världen har inte råd med ett egoistiskt land till). Ni som tycker att det är självklart att Sverige ska välkomna alla flyktingar, skulle ni själva ta emot dom i ert hem? Skulle ni kunna ge pengar av det ni har i plånboken till dom som kommer? Om inte, hur kan ni förvänta er att andra ska göra det då? Är det verkligen bättre att släppa in alla som flyr för att sen låta dom sova på gatorna i minusgrader och gå hungriga? Är det verkligen rättvist mot dom? Är det det bästa/enda sättet? "Men vi har bostadsbrist!!" Eh, har ni sett hur stort Norrland är? Har ni sett hur stor del som inte utnyttjas? Konstig tanke kanske men jag kan inte låta bli att tänka så. För plats, jaa det finns det gott om i Sverige, sen kanske det inte utnyttjas på bästa sätt. 
 
Som sagt, media gör mig förvirrad. Jag vet inte vad jag ska tycka om allt.
 
Men det jag vet säkert är att mina föräldrar var flytkingar. Dom har flytt hit till trygga Sverige från sitt eget land Libanon för att leva i säkerhet. Min mamma och min pappa. Dom har bott på flytkingläger tillsammans med andra familjer på flykt. Båda lärde sig språket på några år, båda två skaffade jobb och betalade skatt. Båda två ville att deras barn skulle få mer än vad dom tidigare haft. Och nu sitter jag här och lever ett helt sjukt fantastiskt liv som man tyvärr tar för givet. Undra hur mycket pengar Sverige har tjänat på mig som jobbat sen jag var 14 år? Och som kommer göra det i (förhoppningsvis) 40 år till. Undra hur många av de barn som kommer hit som kommer få det lika bra som jag har det och som Sverige kommer tjäna pengar på? Jag tror också att hade dom haft valet så hade mer gärna stannat i deras hemland om inte kriget hade brutit ut. Dom hade ju inte flytt hit om dom inte hade blivit tvingade. Det gör dom inte otacksamma för det. 
 
Hela min släkt, min bror, min farmor och farfar, mina kusiner, mina morbröder och så vidare bor i Libanon. Det landet som släppt in flest flytkingar av alla i hela världen och som gränsar till det landet där allt detta händer. Om (när) det skulle bli krig där och Sverige (eller något annat land) nekade dom säkerhet bara för att...aa nee men vi pallar inte hjälpa till lixom.. det är bättre att dom blir slaktade i sitt hemland än att dom kommer hit och tar upp plats.. Min farmor och farfar, mina kusiner lixom. Alla som kommer hit är någons farmor, någons kusin, någons syskon.. Ni som röstar på SD, ni röstar aktivt för att deras liv inte är värda att rädda. Tänk på det. 
 
Jaa det blev ett slipprat inlägg om media, politik och massa olika känslor. Jag skulle kunna skriva flera sidor om hur tankar flyger runt i huvet. Men syftet är väl att ingen i hela världen har rätten att bestämma vilka liv som värda att behålla och vilka som inte är det. Inte Obama, inte Sverige, inte IS. Ingen.

Kommentera här: