Köttfärslimpa


Så gott!!! Älskar svensk husmanskost! Det är första gången jag gör köttfärslimpa så jag är skapligt nöjd men hur god den blev. Jag gick efter Per Morbergs recept men tog bort vissa saker som inte fanns hemma. Så egentligen är det bara ett vanligt grundrecept haha. 

Du behöver: 
Ca 1 kg köttfärs (beror
på hur många portioner du vill ha, 1 kg = ca 6 port) 
1 dl ströbröd 
2 ägg 
4 dl grädde eller mjölk 
1 gul lök 
salt & peppar 
1 tomat
1 rödlök 

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter.
3. Skala och finhacka löken under tiden. Stek på låg värme tills den blivit mjuk och fått lite färg. Låt det svalna.
4. Blanda sedan färsen med ströbrödsblandningen och tillsätt ägget, löken, salt och peppar. Arbeta ihop färsblandningen väl tills den känns smidig och formbar.
5. Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lagerblad och lägg den i en stor smord ugnsform.
6. Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och strimla rödlöken, lägg strimlorna på tomathalvorna och salta/peppra dem. Sätt in formen i ugnen och stek i ca 45-60 minuter.
 
Serveraköttfärslimpan och tomaterna med kokt potatis eller potatismos. Smaklig måltid! 

Kommentera här: