Sjuk

Hej på er. Ledsen att göra er besvikna när jag ändå hade sånt flyt här i bloggen. Jag har mått dåligt sen i tisdags, min mage har gjort obeskrivligt ont.. Jag gick hem från jobbet i onsdags, kräktes och stanna hemma resten av veckan. Jag missade så många roliga möten som jag sett fram emot men om det är något jag måste lära mig är det att lyssna på min kropp när den säger ifrån. Det är jag sjukt dålig på! Som idag skulle vi åka och tvätta bilen och storhandla men precis när vi kört in i tvätthallen kände jag direkt att jag inte skulle klara det så vi fick åka hem istället. Jag har ingen matlust och mår konstant illa (nej, jag är inte gravid) så jag har inte ätit något annat än youghurt sen ja... i onsdags? Eftersom youghurt går att dricka går det ner ganska lätt som tur är annars hade jag väl svalt ihjäl. 

Imorgon ska jag jobba och jag hoppas verkligen att jag klarar av det! Jag ska ge det ett försök iallafall. Eller ska jag det? 


Diagnos?

Hallå! 
Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag iallafall haft. Pyjamas på mig i 48 timmar, så underbart! 
Vi räknade lite på det igår och med tanke på jobbet och alla resor till Jönköping, Skåne och så vidare så har jag inte haft en ledig helg sen december tror jag? Så ja, den här helgen tog jag det lugnt med gott samvete. Sen att jag valde att ta det lugnt genom att rensa ur badrum, garderob och kök är ju en annan sak! 

Men i fredags vad jag och J hos brorsan och hjälpte honom sätta ihop en byår från IKEA. Han har tydligen försökt tidigare men inte lyckats så bra.. Så vi ställde upp i utbyte mot middag och lite fredagsmys. Bara det att brorsan trodde att det skulle vara en riktig relationsprövning och det blev precis tvärtom. Haha, vi peppa varandra, gav varandra beröm och hade ganska roligt.. Hade det varit någon annan som jag byggt ihop med hade nog inte varit lika trevligt. Tur att den där J står ut med mig för det skulle nog ingen annan göra ♥

Anyway, så kolla lådan uppe i det högra hörnet. 

 
I mitt huvud ser det ut såhär: 

 
Nej, jag överdriver verkligen inte! Lådan blev sne och den stirrade på mig. Och precis som Sheldon i TBBT hade sagt så är det som att det kliar inombords och det går lixom inte att klia bort det. Fördelar och nackdelar med mitt extrema kontrollbehov? Jo, den största fördelen är att jag aldrig skjuter upp saker. Jag måste göra det direkt oavsett vad det är för att det ska "sluta klia". Så jag kommer med säkerhet aldrig vara med i Arga Snickaren... Nackdelar är ju att sånt som jag inte kan göra någoting åt direkt ligger och stör mig konstant. Som till exempel (jag vet att det här är hemskt!!) men när man kommer hem till någon som har stökigt. Då vill jag bara blunda för att inte hänga upp mig på hur det ser ut. Jag hade med glädje städat hemma hos andra om jag hade fått det! För jag tror på något sätt att om dom har det lika perfekt som jag vill ha det så kommer dom må lika bra som mig men så är ju inte fallet. Vissa mår ju bra även fast alla tavlor inte hänger 100% rakt. 

Ja, det är bara acceptera att den enda jag kan kontrollera över är mig själv även om det kliar i fingrarna ibland... 

Tycker ni att jag är dum i huvudet nu..? 

Torsk i saffranssås med fänkål


Drömde inatt att jag hade en systemkamera, tog kort på precis allt och bilderna blev helt perfekta. En dröm som kanske blir verklighet snart! Jag ska bara få mina andra kameror sålda först.. Men tills dess får ni nöja er men mobilbilder! Dom blir ändå hyfsade tycker jag. Oftast. 

Torsk i saffransås 

Du behöver
600 g torsk (4 portioner) 
1 fänkål 
1 gullök 
1 knippa dill 
0,5 g saffran
1 vitlöksklyfta
1 burk cocktailtomater 
2 dl cremé fraishe 
1 tärning fiskbuljong 
2 dl vatten 
Olja att steka i 

Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader. 
1. Skiva fänkålen och löken i strimlor. Stek i olja på hög värme i ca 10 min (tills det blivit mjukt och lite brunt). 
2. Häll över saffran, rör om ordentligt och låt det stekas lite till. 
3. Kläm i vitlöken, salta och häll i vatten och lägg i buljongtärningen. 
4. Lägg i cremé fraishen och rör om. Salta och peppra och låt det stå och puttra i ett par mintuer. Smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs. 
5. Smörj en form och lägg i torsken jämt över botten. Salta. 
6. Häll sen såsen över torsken. Skiva tomaterna och sprid över såsen, grovhacka dillen och sprid överst. 
7. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Färdigt! 

Servera med potatis och grönsallad. Smaklig måltid!