What a day!

Ojojoj vilken dag hörni. Jag stannade faktiskt hemma från skolan idag för att komma ikapp med allt som jag har tänkt att jag ska göra men aldrig gör. Så det har varit allt ifrån storstädning av garderober och lägenhet till biltvättning till bakning inför söndag. På söndag kommer nämligen min familj och Jimmys familj hit (första gången dom träffas) för att fira hans födelsedag (som är på måndag) och då ska vi bjuda på mat och efterrätt. Eftersom födelsedagspojken inte gillar tårta så får jag trycka ner mina baknings-begär och bjuda på det han gillar mest istället. 

Men iallafall, helt slut sitter jag i soffan och degar och känner hur mina "hur-ska-jag-hinna-allt-jag-behöver-åtta-dagar-i-veckan"- känslor minskar. Imorgon blir det skola och jobb så det blir ännu en väldigt lång dag. Men på torsdag åker jag till Motala för att hänga med Girlsen (haha fyfan va fult ord, det hamnar på min fulaste orden-lista).  Det är så skönt att åka till Motala för det känns som att tiden har stannat när man är där. Som att hela mitt liv är som det alltid har varit, jag i en liten mysig stad tillsammans med mina bästa vänner. Ingen skola, inget jobb, inga måsten! Bara vara här och nu lixom. Den känslan är väldigt skön ett litet tag men sen när jag inser vem jag har hemma i Örebro som väntar på mig blir jag ivrig och vill tillbaka till verkligenheten igen. 

På tal om klassisker här i bloggen! Vad sägs om lite varm nyponsoppa och glass? Det ger mig flera flashbacks till fritids-tiden och mellanmålen. 

 I'm sorry I can't be perfect

Haha ofta jag använder en av Simple Plans låtar i rubriken! Dom har ju iofs varit ett favoritband för ungfär 10 år sen.. Ohherregud, är det 10 år sen jag gick i sjuan??! Sjukt. Okej movin' on. 

Mycket snack i skolan idag efter i torsdags på Harrys. För det mesta var det att påminna de som "glömt" om vad som egentligen hände. 

Och nu till poängen med inlägget. Jag har en... jag vet inte vad man ska kalla det, men en "negativ egenskap" (en av flera) som jag inte vill ha. Det skulle vara väldigt skönt att slippa de tankar som jag har kring det här för det skulle underlätta så mycket. Och dom tankar handlar om att allt jag gör ska jag göra själv och från grunden. Nu tänker jag främst på matlagning och bakning. Jag tror av någon anledning att folk kommer kalla mig lat och se ner på mig ifall jag skulle köpa något färdigt. Mat och fika ska vara hemmagjort helt enkelt, annars är man ingen bra värdinna (tror mitt huvud iallafall även fast jag vet att det inte är så). 
Visst sen tycker jag det är jättekul att hålla på men ibland skulle det vara så skönt och bara "nee jag har egentligen inte tid, så handlar något färdigt" istället för att stressa ihjäl och slita ut sig själv. 

Den postivia sidan av det hela är att jag älskar den nöjhetskänslan jag får när jag lyckats göra något precis exakt som jag tänkt mig. Jag älskar att få beröm för något jag har gjort och är nöjd med. Vilket inte är så ofta iofs. Aja, det är något jag behöver jobba på, att släppa pressen jag har på mig själv. Någon annan som känner lika dant? Att man ständigt vill vara perfekt för sin egen skull? 

 

Yesterday


Trotts jobbhelg så blev det ändå en mysig lördagkväll framför tvn igår. Jag tog igen Idolavsnittet jag missade i fredags.. Tack gode gud för att Tristan och Saranda åkte! Men med tanke på vilka som är topp 12 nu så kan det bli en riktig dålig omgång i höst. Hoppas inte! Hoppas dom faktiskt blir bättre hela högen. 

Anyway, Jimmy har velat göra Jack Daniels-glaze ett tag så jag tänkte att det passade bra igår. Visst, den tar två timmar att göra men det är det fan värt! Gott som fan! Recept länkar jag senare. Hoppas ni har en trevlig söndag ♥