Kitchen & table

Eftersom hela min födelsedag försvann ganska snabbt på grund av massa jobb så bjöd J ut mig igår på middag. Vi gick till Kitchen & Table som tillhör Clarion Hotel som ligger på Kungsgatan i Örebro. Marcus Samuelsson, en två-stjärnig kock från New York har gjort menyn! Och vi va såååå imponerade. Till förrätt blev det musslor (ååååh det är SÅ gott när det är rätt tillagat!) i tomatsås och korv. Till varmrätt åt jag turkiskt lamm med aubergine och J tog en riktig burgare.

Jävla vad jag älskar mat! Maten gör allt och om maten inte lever upp till förväntingarna kan de förstöra en annars bra kväll. Men jag kan stark rekommendera Kitchen & Table om man är ute efter en riktig god matupplevelse som kostar lite mer och med bra service. 

Jag hade på mig min klänning som jag beställde från Nelly när dom hade deras kampanj "100 klänningar för 100 kr". Jag har aldrig färg på mig men igår var det faktiskt bekvämt att vara färgstark. En ny favorit i garderoben! 

 
 



Knäckebröd


Du behöver: 
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön 
½ dl linfrön
½ tsk salt
½ rapsolja 
2 ½ dl kokande vatten 

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 150 grader. 
Blanda ihop allt torrt i en bunke. 
Häll i oljan och blanda. Häll över det kokande vattnet och blanda ihop. 
Bred ut blandingen på en plåt med bakplåtspapper. Antingen så delar ni i rutor redan innan ni sätter in plåten i ugnen eller så bryter ni bitar efter! Spelar ingen roll, jag gjorde rutor innan jag ställde in i ugnen. Jag fick göra två små plåtar eftersom min ugn är halvstor. Så receptet är till en standardstor plåt. Receptet räcker alltså till 16 normalstora bitar... Grädda i drygt 1 tim. Njut! 

En ny favorit kan jag lätt säga!