Jordgubb&rabarberpaj med maräng


Recept

Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten 

- Blanda mjöl och margarin. Jag använder flytande margarin så går de mega fort. (125 g = 1 1/4 dl) 
- Häll i vattnet och mosa ihop det till en jämn klump. Ställ in i kylen i 30 min. 
- Tryck ut i en pajform och stick flera hål med gaffel i botten. (så de inte bli bubblor) 
- Ställ in i ugnen på 225 grader i 10 min. 

Fyllning
3 rabarber 
Jordgubbar 
1 dl socker

- Skala rabarbern, skiva rabarnern och jordgubbarna.
-Blanda runt i en skål med ca 1 dl socker. 
- Lägg i pajskalet. 
- Grädda i ugnen på 200 grader tills fyllningen blivit varm (ca 15 min)

Maräng
3 äggvitor
1 ½ dl socker

- Se till att skålen du vispar i är helt fettfri och ren på ytan.
- Vispa äggvitorna på låg hastighet i ca 1 minut. Höj sen hastigheten till max. 
- Vispa ner sockret lite i taget. 
- Vispa tills det går att vända burken upp och ner utan att det ramlar ur. 
(det kan ta ett tag, ha tålamod) 
- Smeta ut marängen på pajen och ställ in i ugnen. Ta ut när marängen blivit lite brun på ytan.
(mellan 2-5 minuter beroende på ugnen). 

Servera med vaniljglass eller grädde! 

Oh happy day.... maybe in the future


Måndag och tisdag är dom ända två dagarna som kännts som sommar för mig. Med sol, brillor, bad, klänningar och glass. Fyfan, den här sommarn har gått så snabbt jag har knappt hunnit andats. Jaa, just nu tycker jag väldigt synd om mig själv för även om det är hur lyxigt som helst att vi snart reser till Kreta så vill jag ju självklart även njuta av den svenska sommaren. Jag vill ha grillkvällar, jordgubbar, utevserveringar, härliga fyllor och hemgångar när solen är på väg upp, klackar och klänningar. Men icke. Ingen svensk semester för mig. Svintidiga mornar och långbyxor varje dag får jag stå ut med istället. Suck. 

Igår åkte vi ut till Evelina och Erik som köpt hus. Vi åt jordgubb och rabarberpaj med marängtäcke (recept kommer) och spela kubb som vi tog med oss som en liten inflyttningspresent. En mycket bra kväll!