Two days left

2 dagar kvar tills semestern ska bokas! Jag längtar! 

Nu på kvällen var jag iväg på ett gympa-pass med Ina. Haha, det kan ha varit det värsta jag varit med om. Dansteg och salsa och hopplasteg. Det kändes som att jag var med i Highschool Musical... Och instruktören ska vi inte tala om. "Kom igen nu då allihopa!!!" med världens störta smile och studsa som jag vet inte. Ni vet sån här jätteöverenergiskochpositiv-människa som tar ordet glädje till en överdrift. Det var nog mitt sista gympa-pass iallafall! 

Jag hämtade mitt paket från IvyRevel idag också. Kläderna satt som en smäck och jag är supernöjd! Jag kan visa vad jag har beställt när jag strykt kläderna... Okej, inget mer shoppande från och med nu! 

 

Baka

Hallå! Igår bakade jag macarons som jag skrev att jag skulle. Det var jobbigt och svårt men värt det, jävlar va goda dom blev! Jag gjorde med chokladsmak. Så den första macaronen jag åt var en jag gjort själv, ganska stolt. Just ordet macarons är fantastiskt kul att säga! Jag gjorde halva receptet och fick ganska mycket mer än 50 st, jag fick säkert 80! Är du en tålamodig bakare så testa gärna, fixar jag så fixar du! 

Här är receptet jag följde: 

Grundrecept macarons
4 st ekologiska äggvitor 
0.5 dl strösocker 
150 g skållad och malen sötmandel 
4 dl florsocker 
125 g hasselnötter 
2 tsk kakao

Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör 
1.5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 st ekologisk äggula 
2 msk nutella 
1 msk kakao 

1.Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malna hasselnötter/kakao och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


Smörkräm
9. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

10. Vispa ner äggulan.

11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 kakor.

13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

 

Skaparglädje

Hallå! 

Jag vill testa göra macarons. Typ idag! Hör av mig om det blir av och hur det isånnafall går.. 

Har ni gjort det någon gång? Några tips? Ärligt talat så har jag nog inte ens smakat en macaron någon gång...